Universiteit Leiden

nl en

Livestream: Sean Carroll geeft Ehrenfest Colloquium

Op woensdag 26 september geeft theoretisch natuurkundige Sean Carroll (Caltech) een Ehrenfest colloquium. Het is onderdeel van een reeks lezingen die loopt sinds 1912 en is opgezet door fysicus Paul Ehrenfest.

Carroll doet op Caltech onderzoek aan kosmologie, veldentheorie en gravitatie. Voor het grote publiek is hij bekend van zijn televisieoptredens en zijn populairwetenschappelijke boeken From Eternity to Here, The Particle at the End of the Universe en The Big Picture: On the Origins of Life, Meaning, and the Universe Itself.

Na afloop van elk Ehrenfest colloquium signeert de spreker traditiegetrouw de beroemde handtekeningenmuur, die oorspronkelijk in het huis van Ehrenfest stond en nu te zien is in het Oortgebouw aan de Universiteit Leiden. De lijst met sprekers bevat onder meer Einstein, Bohr, Pauli, De Sitter, Planck, Maldacena, ‘t Hooft, Englert en Thorne.

Het colloquium is gratis toegankelijk. Als er geen plek meer is of als je niet naar Leiden kunt komen, kun je de livestream bekijken.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.