Universiteit Leiden

nl en

Hoe werkt sociaal gedrag van jongeren? Doe mee aan ons onderzoek!

Hoe gaan jongeren met anderen om en hoe werkt dat in de hersenen? Wetenschappers van het Brain and Development Research Center van de Universiteit Leiden werken mee aan een onderzoek om daarover meer te weten te komen. Doe je mee? Ook ouders kunnen meedoen aan dit onderzoek!

Philip Brandner en Suzanne van de Groep zijn de promovendi op het onderzoek Brainlinks. Van de Groep over het onderzoek: ‘We hopen meer te weten te komen over hoe jongeren connecties maken en met anderen omgaan, en hoe dat verandert over de tijd. Ook zijn we benieuwd hoe dat samenhangt met ontwikkelingen in de hersenen.'

Brainlinks om Jongeren beter te begrijpen

'We maken gebruik van verschillende methoden, zoals vragenlijsten, MRI scans, computertaken en hormoonbepalingen uit speeksel. Hiermee hopen we beter te begrijpen hoe jongeren zich gedragen in bijvoorbeeld hun gezin, met hun vrienden  of bij onbekende leeftijdsgenoten. Maar ook  waarom zij doen zoals ze dat doen.’ 

Onderzoek naar jongeren én hun ouders

‘Dit onderzoek is bijzonder omdat we niet alleen geïnteresseerd zijn in de jongeren, maar ook in hun ouders. Daarom zijn we niet alleen op zoek naar jongeren tussen de 9 en 17 jaar die mee willen doen aan Brainlinks, maar ook naar ouders die het leuk vinden om aan het onderzoek mee te werken. Zo kunnen we erachter komen of jongeren en hun ouders op dezelfde manier keuzes maken over hoe ze omgaan met anderen.’

Wil je meedoen en zo bijdragen aan meer kennis over hoe jongeren en hun ouders met anderen omgaan en hoe dat werkt in de hersenen? Of wil je meer informatie over het Brainlinks onderzoek? Neem dan een kijkje op de website van Brainlinks

Brain and Development Research Center

Het onderzoek Brainlinks staat onder leiding van Eveline Crone. Behalve beide promovendi zijn verder de post-docs Sarah Burke en Eduard Klapwijk bij het project betrokken, naast de onderzoeksassistenten onder aanvoering van Anna van Steenbergen. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.