Universiteit Leiden

nl en

WIV: De privacy-illusie

De nieuwe WIV heeft tot veel controverse geleid in Nederland, uitmondend in het referendum op 21 maart. Voor-en tegenstanders laten zich horen, waarbij voor de tegenstanders een argument heel belangrijk is om niet in te stemmen met de voorgestelde WIV, namelijk: het ondermijnt de privacy.

In de nasleep van Snowden, Wikileaks, de Panama Papers en de Pentagon Papers zijn veel mensen wantrouwig geworden als het gaat om surveillance door de overheid. Tegenstanders van de wet vrezen dat de inlichtingen- en veiligheidsdiensten teveel vrijheden krijgen bij het verzamelen van informatie over burgers. Het is dan ook niet voor niets dat de wet in de volksmond al snel als ‘sleepwet’ werd betiteld.

Lees het blog van Liesbeth van der Heide op het WIV Referendum blog.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.