Universiteit Leiden

nl en

Christa Tobler over Brexit in het Hogerhuis in Londen

Op 27 februari 2018 heeft Christa Tobler op uitnodiging van het Hogerhuis, EU Comité, Sub-Comité Justitie, een hoorzitting over Brexit en geschillenbeslechting bijgewoond.

De discussie spitste zich toe op modellen voor geschillenbeslechting in verband met de Brexit-overeenkomsten van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland met de EU (uittredingsovereenkomst, toekomstige betrekkingenovereenkomst). Sommige van de in dit verband aan de orde gestelde kwesties zijn vergelijkbaar met kwesties zich voordoen bij de onderhandelingen tussen Zwitserland en de EU over de zogenaamde institutionele kwesties (kaderovereenkomst).

Een film van de hoorzitting is beschikbaar op de website van het Parlement.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.