Universiteit Leiden

nl en

Wandel langs de Leidse muurformules met de nieuwe audiotour!

Je kunt vanaf nu een wandeling maken langs de wetenschappelijke geschiedenis van Leiden en tegelijkertijd door de Leidse binnenstad zelf. Masterstudenten Lotte Koemans en Mandy Meijer hebben een audiotour ontwikkeld die je langs alle zes muurformules leidt in het historische centrum van Leiden.

Nu de eerste zes formules zijn geschilderd op Leidse buitenmuren, vormen ze samen een mooie route door de stad. De tocht start bij de veldvergelijking van Einstein op Rijksmuseum Boerhaave, en loopt via o.a. het oude huis van Hendrik Lorentz en de historische Sterrewacht naar de formule voor Lorentzcontractie bij Theater Ins Blau. Bij elke muurformule geeft de audiotour niet alleen uitleg over de achterliggende natuurkunde, maar ook over de bedenker van de formule en zijn band met Leiden.

Masterstudenten Lotte Koemans en Mandy Meijer hebben de audiotour ontwikkeld voor het vak wetenschapscommunicatie, onder begeleiding van Julia Cramer. De tour is momenteel in het Nederlands te beluisteren, maar zeer binnenkort verschijnt ook de Duitse variant, ingesproken door promovendus Gesa Welker. Andere talen, waaronder Engels, volgen in de loop van dit jaar.

Je kunt de audiotour gratis downloaden via de app izi TRAVEL.

Wandel mee langs de Leidse muurformules

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Initiatiefnemers

De muurformules zijn een initiatief van natuurkundigen Sense Jan van der Molen en Ivo van Vulpen, die samenwerken met de kunstenaars van Stichting TEGENBEELD om ze op Leidse muren te krijgen. Het project wordt gesponsord door de gemeente Leiden, de Leidse b├Ętafaculteit, de Gorterstichting en het Lorentzfonds.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.