Universiteit Leiden

nl en

Esmée Driessen wint scriptieprijs UM

Esmée Driessen, onderzoeks- en onderwijsmedewerkster van de afdeling Staats- en bestuursrecht aan de universiteit Leiden, heeft de facultaire scriptieprijs van de Universiteit van Maastricht gewonnen. Ieder jaar rijkt de Stichting Wetenschapsbeoefening UM prijzen uit aan de studenten die de beste scriptie binnen hun master hebben geschreven. Esmée is binnen Nederlands Recht als winnaar uit de bus gekomen.

Esmée is in augustus cum laude afgestudeerd aan de Universiteit Maastricht, master Nederlands Recht met als specialisatie Staats- en bestuursrecht. Haar scriptie met als titel ‘Juridische knelpunten bij de uitvoering van het Right to Challenge in het sociaal domein’ werd begeleid door prof. mr. dr. J.E. (Jacobine) van den Brink en werd beoordeeld met een 9. Daarnaast is haar scriptie opgenomen op het blog van het Nederlands Juristen Blad in de categorie ‘Topscripties’.

Sinds augustus is Esmée werkzaam als onderwijs en onderzoekmedewerker voor het instituut voor Publiekrecht aan de Universiteit Leiden en bereidt zij eveneens een proefschrift over het Right to Challenge voor.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.