Universiteit Leiden

nl en

Hoe een Harde Brexit juridisch te voorkomen: Armin Cuyvers op UK Constitutional Law Blog

In zijn blog stelt Armin twee juridische oplossingen voor die tezamen een harde Brexit kunnen voorkomen: delayed exit en decreasing membership. In combinatie laten deze juridische constructen een gecontroleerde en gefaseerde Brexit toe.

Zij omzeilen daarmee de onmogelijke taak om effectief binnen een jaar een volledig nieuw interim regime voor het VK te ontwerpen en een akkoord over dit regime te ratificeren in alle nationale en regionale parlementen van de EU.

Het UK Constitutional Law Blog is een gezaghebbend blog over EU en VK recht, en een belangrijk forum voor discussies over Brexit. 

Suggested citation: A. Cuyvers, ‘Two Legal Tools to Avoid Hard Brexit: Delayed Exit and Decreasing Membership under Article 50 TEU’, U.K. Const. L. Blog (24th Nov. 2017) (available at https://ukconstitutionallaw.org/)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.