Universiteit Leiden

nl en

KNCV Silver Master Award voor Thomas Bakkum

Voor het onderzoeksproject tijdens zijn master Life Science & Technology heeft Thomas Bakkum tijdens de Avond van de Chemie op 19 oktober de tweede prijs gewonnen in de Golden Master Award 2016.

Bakkums onderzoek was erop gericht zichtbaar te maken hoe immuuncellen bacteriën afbreken. Hij markeerde bacteriën en namaakbacteriën - latex microballetjes - met labels met daaraan een fluorescente stof. De hoeveelheid fluorescent licht die hij vervolgens kon meten gaf informatie over hoe ver de afbraak door het immuunsusteem was gevorderd. Bakkum voerde zijn masteronderzoek uit in de groep van Sander van Kasteren, waar hij nu promovendus is. Aan de tweede prijs zijn een oorkonde en een geldbedrag van 250 euro verbonden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.