Universiteit Leiden

nl en

Onder psychologen in de Nacht van Kunst & Kennis

In 2067 allemaal online naar de psycholoog? Een stoomcursus tijdreizen of juist terug in de tijd met Vincent van Gogh langs de hallucineermeetlat? Onder psychologen zijn Winnie Gebhardt, Andrea Evers en Jan Dirk Blom van de partij in de Nacht van Kunst & Kennis.

Diverse Leidse wetenschappers doen mee aan de Nacht van Kunst & Kennis. De vijfde editie speelt zich af in en om het Rapenburg in Leiden en toont een verrassende mix van wetenschap, theater, muziek en kunst. 

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Jezelf als tijdreiziger

Mensen zijn excellente tijdreizigers: We mijmeren over ons verleden, en fantaseren vaak over onszelf in de toekomst. Onderzoek stelt dat we zelfs zo’n 46% van de tijd niet in het heden verblijven met onze gedachten. Gezondheidspsycholoog Winnie Gebhardt geeft deze avond een stoomcursus tijdreizen. Daarin krijgen bezoekers te horen hoe ze dit vermogen kunnen inzetten om zich in het dagelijkse leven gezonder en gelukkiger te voelen.

E-coach: op je eigen bank met de psycholoog

Gezondheidspsycholoog Andrea Evers
Gezondheidspsycholoog Andrea Evers

Met de steeds aanhoudende bezuinigingen in de (psychologische) gezondheidszorg wordt het almaar lastiger om genoeg mankracht te vinden om alle hulpzoekenden te helpen. Gezondheidspsycholoog Andrea Evers heeft de E-coach bedacht, een manier om online psychologische hulp te bieden. Geïllustreerd met leuke voorbeelden laat Andrea zien dat digitale communicatie een logische stap is voor de toekomstige gezondheidszorg.

Hallucineren & Kunst

Je gaat er haast zelf van hallucineren, bij het zien van de schilderijen van Van Gogh, Dalí en Magritte. Maar hallucineerden zij ook tijdens het maken van hun kunst? Jan Dirk Blom (Klinische psychologie) weet echt álles over hallucinaties en legt deze beroemde kunstenaars langs de hallucineermeetlat in een trippy avondje!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.