Universiteit Leiden

nl en

Veni-subsidie voor psycholoog Barbara Braams

Ontwikkelingspsycholoog Barbara Braams heeft een Veni-subsidie ontvangen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Deze onderzoeksbeurs biedt Braams de mogelijkheid om gedurende drie jaar haar ideeën over risicogedrag bij jongeren verder te ontwikkelen.

Risicogedrag bij jongeren

Risicogedrag bij jongeren wordt in het lab veelvuldig onderzocht, maar de relatie met gedrag in het echte leven is niet altijd duidelijk. Dit onderzoek richt zich op de relatie tussen experimentele maten en gedrag in het echte leven.

Een Veni-subsidie is voor excellente onderzoekers die onlangs gepromoveerd zijn. De beoordelingscriteria zijn de kwaliteit van de onderzoeker; de kwaliteit, het innovatieve karakter en de wetenschappelijke impact van het onderzoeksvoorstel, en kennisbenutting. Veni is een financieringsinstrument uit de Vernieuwingsimpuls van NWO.

Barbara Braams over risicogedrag en de ontwikkeling van het puberbrein

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.