Universiteit Leiden

nl en

Recht op privacy in geding bij foto’s op Facebook van vrouwen in korte rokjes

De Facebookgroep "Sexy Dames In Korte Rokjes of Korte Jurkjes Uit Eigen Werk" is offline gehaald. In deze groep, met meer dan 3000 leden, werden foto’s en video’s gedeeld van willekeurige vrouwen in rokjes. ‘Dit valt onder het recht op privacy, het recht om onbespied te zijn,’ zegt Gerrit-Jan Zwenne, hoogleraar Recht en de informatiemaatschappij, in een artikel op nos.nl.

Het is niet verboden om in een openbare ruimte foto’s te maken van vreemden. Echter, volgens Zwenne mag je ‘foto's van anderen alleen delen binnen de huiselijke sfeer. De pagina is misschien wel afgesloten, maar als het om een groep van 3000 personen gaat, kun je niet meer spreken van huishoudelijk gebruik.’

Lees nu het hele artikel op de website van NOS.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.