Universiteit Leiden

nl en

Masterstudenten FGGA krijgen diploma

Op 13 juni 2017 kregen drieëntwintig masterstudenten van de faculteit Governance and Global Affairs hun diploma in handen. Zij studeren af op onderwerpen rondom bestuur en beleid, sommigen toegespitst op veiligheid en terrorisme. Alumna Hannah Joosse: ‘Ik ben blij dat ik de kennis die ik heb opgedaan in mijn master Crisis and Security Management kan toepassen op concrete beleidsvraagstukken.’

Studenten van de masters Public Administration, Management van de Publieke Sector en Crisis and Security Management sluiten hun studie af en krijgen een diploma uitgereikt. Eén van hen, Hannah Joosse volgde een bachelor geschiedenis in Utrecht en stapte voor haar master over naar Leiden. ‘Ik wilde graag een studie gaan volgen die beter toe te passen is in de praktijk dan geschiedenis en dat is bij Crisis and Security Management zeker het geval. Ik vond de link met de actualiteit in de studie erg goed want er gebeurt veel rondom veiligheid en terrorisme. Elke week behandelden we recente gebeurtenissen en hier heb ik veel van geleerd.’

Wetenschap en de praktijk

Joosse deed onderzoek naar westerse vrouwen die positief twitterden over IS. De titel van haar scriptie is Tweeting about cats and cookies? The online female jihad. Hiervoor bestudeerde Joosse de onderwerpen waar deze vrouwen over twitterden. Nu werkt zij als beleidsmedewerker bij Buitenlandse Zaken op het gebied van terrorisme. Joosse: ‘Ik vind dat de academische wereld en de praktijk soms ver uit elkaar liggen. Maar ik werk hier nu een half jaar en ik vind dat ik in brede zin kan toepassen wat ik heb geleerd in mijn vakgebied. In mijn werk draag ik bij aan beleid dat (in)direct invloed heeft op de maatschappij. Dit is erg boeiend.’

Uitreiking

De feestelijke uitreiking van de masterdiploma’s vond plaats in Leiden. ‘Ik kijk er eigenlijk wel naar uit’, zegt Joosse, ‘ondanks het feit dat ik al aan de slag ben gegaan, zie ik het als een definitieve afsluiting van mijn studententijd, een periode waarin ik het erg naar mijn zin heb gehad.’ Alle geslaagden hebben hun colleges gevolgd in Den Haag maar komen met hun begeleiders voor de uitreiking naar het historische Academiegebouw. De intieme afstudeersessie vond plaats in het kleine Auditorium, vlak boven het Zweetkamertje, en werd geleid door Assistant Professor Johan Christensen. Met Willem van Oranje vereeuwigd op het witte doek en op de achtergrond toekijkend, kregen de verse alumni, na een korte persoonlijke speech, het getuigschrift uitgereikt door hun thesisbegeleider.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.