Universiteit Leiden

nl en

Bezoek de Leidse voorronde van FameLab

Welke twee Leidse bètawetenschappers presenteren hun onderzoek het aanstekelijkst in drie minuten? Misschien wel degenen met de meeste supporters. Op 14 februari vindt de Leidse voorronde van FameLab plaats. Meld je nu aan als publiek!

Precies 180 seconden, zo lang krijgen bèta-wetenschappers in FameLab om hun onderzoek zo aansprekend mogelijk uit te leggen. FameLab is in korte tijd uitgegroeid tot een populaire en mediagenieke internationale competitie in de wetenschapscommunicatie. De kandidaten strijden eerst tegen elkaar in een regionale voorronde. Op 14 februari wordt de Leidse voorronde gehouden. Een vakkundige jury, bestaande uit hoogleraren Bas Haring en Roosmaryn Pilgram en voorgezeten door vice-rector Hester Bijl, bepaalt wie in Leiden het sterkst zijn of haar onderzoek presenteert en door mag naar de landelijke finale!

Voorronde bijwonen

De voorronde is op dinsdag 14 februari van 15.30u tot 18.00u in het Klein Auditorium van het Academiegebouw. Je kunt gratis komen kijken, vul hier het aanmeldformulier in. De kandidaten komen overigens niet onbeslagen ten ijs: op 9 februari krijgen ze in HUBspot een dag training in het pitchen van hun onderzoek, inclusief een oefenoptreden voor een kritische 'jury'. Benieuwd wie er allemaal mee doen? Zie hieronder de volledige kandidatenlijst.

Kandidaten FameLab 2017

Nicholas Saadah Safety of plasma transfusions - how to compare two treatments when the outcome is rare.
Vera Meester Chemically designing and programming micron-sized particles such as that they can act as self-building LEGO blocks.
Inge van Gool

The role of replicative polymerases in preventing cancer.

Wilbert de Witte Discovering new drugs; using mathematics to treat patients effectively, safely and timely.
Laura Steenbergen The gut-brain axis: a direct, two-way connection between the intestinal tract and the brain, that may provide a powerful target for enhancing brain functioning as well as enhancing healthy functioning.
Olga Snip Atherosclerosis regression
Roderick Bouman Phylogenetics and taxonomy of the plant genus Phyllanthus
Karin van der Tuin Exploring the genetic background of pediatric thyroid carcinoma using whole genome sequencing.
Sylvia van der Laar Pharmacy-led medication reconciliation is the most cost-effective intervention to prevent medication errors at admission.
Arun Kannawadi The Dark Universe.
Candido da Silva Harnessing the power of the body's own anti-viral machinery to destroy cancer.
Amber van Nisselrooij The outcome of false-positive cases for a coarctation of the aorta are thought to have no other pathology and are send home, but appear to have serious morbidity in almost 50% of the cases.
Christian Eistrup How planets are formed through chemistry.
Cathelijne van der Wouden  Tailoring medication to your DNA
Vincent van Duinen Making miniature blood vessels using small microchannels.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.