Universiteit Leiden

nl en

Eveline Crone in Scientific Council ERC

Hoogleraar Eveline Crone is op 13 januari toegetreden tot de Scientific Council van de European Research Council (ERC), de onderzoeksraad van de Europese Unie.

De ERC heeft als missie om het wetenschappelijk onderzoek in Europa te bevorderen. Dat doet de onderzoeksraad onder meer door excellente wetenschappers te financieren. De Scientific Council van de ERC bestaat uit 22 wetenschappers en is het beleidsorgaan van de council.

"Ik vind het super inspirerend om mee te werken aan programma’s waar het meest spannende en innovatieve onderzoek uit Europa samen komt."

Eveline Crone in het kort

Crone is hoogleraar neurocognitieve ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden. Daarnaast is zij boegbeeld van de onderzoeksroute ‘Hersenen, cognitie en gedrag: leren ontwikkelen en ontplooien’ binnen de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). Zij was onder meer bestuurslid van de Jonge Akademie van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Crone kreeg eerder zelf een ERC Consolidator Grant om onderzoek te doen naar de sociale ontwikkeling van adolescenten. 
(Bannerfoto: still uit de film Braintime. Onderzoek naar hersenen in de groei)

Tweede Nederlander

In de Scientific Council zitten nu twee Nederlandse wetenschappers. Vorig jaar trad Martin Stokhof van de UvA al toe. Hij is inmiddels benoemd als één van de vice-presidenten van de wetenschappelijke raad en zal zich richten op sociale en geesteswetenschappen.

Braintime. Onderzoek naar hersenen in de groei

Braintime is een groot en uniek onderzoeksproject van Eveline Crone, waarin van 2011 tot 2015 de hersenontwikkeling van bijna 300 jongeren over langere tijd is gevolgd. Het onderzoek spitst zich toe op leren, risicogedrag en vriendschapsvorming. Bekijk de film.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.