Universiteit Leiden

nl en

NWO-subsidie voor onderzoek scheepswrak

Dr. Helmer Helmers (UvA) en dr. Nadine Akkerman (Leiden, LUCAS) hebben een NWO subsidie ontvangen voor een onderzoek naar het scheepswrak BZN17, waaruit recentelijk honderden zeventiende-eeuwse objecten zijn opgedoken. Onder de vondsten bevonden zich een vrijwel gave, aristocratische japon en verschillende andere kledingstukken die internationaal opzien baarden.

In samenwerking met dr. Helmers zal Akkerman twee postdoctorale onderzoekers leiden die archiefonderzoek naar het schip en de objecten zullen doen. Dit moet leiden tot een beter begrip van de materiële cultuur en Engels-Nederlandse uitwisseling in de vroegmoderne periode.

De subsidie werd toegekend in het NWO programma Archeologische vondsten van (inter)nationaal belang. Hierin kunnen ervaren onderzoekers een subsidie van maximaal €100.000 aanvragen voor onderzoek naar recente archeologische vondsten.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.