Universiteit Leiden

nl en

EU-subsidie voor Bart Custers

De Europese Commissie heeft een subsidie toegekend aan het project e-SIDES (ethical and societal implications of data science). Bart Custers, associate professor en hoofd onderzoek bij eLaw, het centrum voor recht en digitale technologie, heeft het voorstel geschreven met twee buitenlandse partners in het kader van het Horizon 2020 programma van de EU.

Het belangrijkste doel van e-SIDES is om onderzoek naar privacybeschermende (geautomatiseerde) data analyses aan te vullen door het analyseren, in kaart brengen en helder identificeren van de belangrijkste maatschappelijke en ethische uitdagingen die voortkomen uit big data technologie. eLaw zal de ethische en juridische aspecten in kaart brengen, Fraunhofer (Duitsland) zal de maatschappelijke en economische aspecten in kaart brengen en IDC (Italiƫ) zal een serie van negen workshops organiseren om een duurzame dialoog tussen de industrie, onderzoek en maatschappelijke actoren op te zetten en te onderhouden. Dit moet uiteindelijk leiden tot conclusies en aanbevelingen voor de beste manier om vertrouwen van burgers en bedrijven op te bouwen als het gaat om big data en de data economie. Het project start in januari 2017 en zal drie jaar duren.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.