Universiteit Leiden

nl en

Gastlezing Thomas Hammarberg

De opkomst van 'illiberal democracies' en de bescherming van mensenrechten in Europa

Thomas Hammarberg

Op zaterdag 10 december gaf Thomas Hammarberg, voormalig commissaris voor de mensenrechten van de Raad van Europa, de zesde Raymond en Beverly Sackler Distinguished Lecture voor de Rechten van de Mens. Dit evenement markeerde de jaarlijkse viering van de Internationale Dag van de Mensenrechten, die in 1950 werd uitgeroepen door de Verenigde Naties om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens onder de aandacht 'van de volkeren van de wereld' te brengen. Thomas Hammerberg sprak over de opkomst van 'illiberal democracies' en de bescherming van de mensenrechten in Europa.

De lezing werd gevolgd door een vraag-en antwoordsessie met Thomas Hammarberg.

Meer informatie over de spreker en het thema van de lezing kunt u vinden op de Engelstalige pagina.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.