Universiteit Leiden

nl en

Kom naar de Universiteit van Nederland voor Judi Mesmans college over racisme

Kun je voorkomen dat kinderen racistische denkbeelden krijgen? Hoogleraar Onderwijs en Opvoeding Judi Mesman vertelt het op 8 november in haar college aan de Universiteit van Nederland. Bestel een kaartje met korting!

Zwarte Piet

'Ras en racisme' is op 8 november het thema van de colleges van de Universiteit van Nederland. Vijf vooraanstaande onderzoekers waaronder Mesman vertellen over hun onderzoek op dit gebied. De Leidse pedagoog doet onder andere spraakmakend onderzoek naar Zwarte Piet door de ogen van kinderen. Ze leidt het onderzoeksprogramma ‘Diversiteit in opvoeding en ontwikkeling’. Hierin wordt de interactie onderzocht tussen ouders en hun kinderen. 

Mesman is tevens decaan van het Leiden University College The Hague. 

Bijwonen colleges

Woon het college bij en kom te weten of racistische denkbeelden te voorkomen zijn. Alle colleges worden opgenomen voor de website van de Universiteit van Nederland. Locatie: Club Air, Amstelstraat 24 Amsterdam. Inlooptijd: 19.30 uur. Start 20.00 uur. 

Kaartje met korting

Bestel je kaartje via de website van de Universiteit van Nederland. Bij het invullen van de kortingscode ‘zwartwitdenken’ krijg je 50% korting en kost een kaartje slechts 5 euro.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.