Universiteit Leiden

nl en

ECHO-subsidie voor Marcellus Ubbink

Marcellus Ubbink, hoogleraar Eiwitchemie, heeft een ECHO-subsidie van NWO ter waarde van 260 duizend euro in de wacht gesleept. Met het geld gaat hij onderzoek doen naar enzymremmers.

Over het onderzoek

Evolutionary robustness of β-lactamase: The roles of conserved amino acid residues
Evolutionaire druk vereist dat een eiwit niet teveel essentiële aminozuurresiduen heeft. Er zal bestudeerd worden hoe een enzym dan toch stabiel en actief kan zijn door te bepalen wat de functies zijn van de resterende essentiële residuen. Het doel is om hiervan gebruik te maken bij het ontwerp van enzymremmers.

Over de ECHO-subsidie

De ECHO-subsidies van 260 duizend euro bieden onderzoekers de kans om creatieve, risicovolle ideeën uit te werken, die de kiem kunnen zijn voor onderzoeksthema’s van de toekomst. In totaal zijn er 4 ECHO-subsidies toegekend.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.