Universiteit Leiden

nl en

Leiden door de ogen van een student

De studenten Sjors Keijzer en Kasper van Alphen wonnen op 29 juni de finale van de filmwedstrijd Student en Stad. Hun promotiefilm zet Leiden het best op de kaart als studentenstad.

In de promotiefilm laten Keijzer (student Latin American Studies) en Van Alphen (Culturele Antropologie) het leven van een student zien. Zijn moeder drukt hem op het hart om goed voor zichzelf te zorgen. Maar zodra de student uitstapt op Leiden Centraal, is hij direct helemaal thuis. Hij maakt al snel kennis met de stad en het studentenleven. 

Op de kaart

‘Hoe kun je scholieren beter overtuigen om voor Leiden te kiezen dan de stad te laten zien door de ogen van een student?’, zei wethouder Robert Strijk, die de hoofdprijs van 2000 euro overhandigde. ‘Met dit winnende filmpje wordt Leiden echt op de kaart gezet als studentenstad.’

Vakkundige jury

Tijdens de finaleavond werden de drie beste promotiefilms beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit Martijn Bulthuis, directeur Leiden Marketing; Renée Merkx, directeur Strategische Communicatie & Marketing Universiteit Leiden; Ivo Wever, zakelijk leider Leiden International Film Festival; Marjolein Zaal, hoofd Bestuur en Communicatie Gemeente Leiden en Andrej Josic, voorzitter LAKS.

Beste mix

Keijzer en Van Alphen hebben volgens de jury met hun film de beste mix gevonden tussen het Leidse studentenleven en het motto Stad van Ontdekkingen. ‘Het filmpje zit vol met leuke details en kan één op één worden gebruikt in de marketingcommunicatie richting de scholier’, zegt Martijn Bulthuis, directeur Leiden Marketing. ‘We hopen hiermee aankomende studenten te inspireren om naast hun studiekeuze ook te kijken naar de studentenstad.’

Studentenkaart &Cultuur

De avond werd afgesloten met de lancering van de studentenkortingskaart &Cultuur door Leiden Marketing. Deze gepersonaliseerde kortingskaart in de eigen look & feel per vereniging biedt studenten kortingen op culturele activiteiten. Al een ruime groep studenten heeft zich reeds voor deze kortingskaart aangemeld. Aanmelden kan via: www.encultuur.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.