Universiteit Leiden

nl en

Freya Baetens op ICSID Panel of Arbitrators and Conciliators

Het International Centre for Settlement of Investment Disputes (ICSID) is de meest toonaangevende internationale instelling voor de beslechting van internationale investeringsgeschillen.

ICSID heeft een uitgebreide ervaring op dit gebied omdat het de meerderheid van alle investeringsgeschillen wereldwijd beheerd heeft. Staten zijn overeengekomen om ICSID als het forum voor investeerder-staat arbitrage aan te duiden in het merendeel van hun Internationale investeringsverdragen, en in vele investeringswetten en –contracten. ICSID is ook beschikbaar als centrum voor interstatelijke geschillen onder vrijhandelsakkoorden en als administratieve griffie.

ICSID werd opgericht in 1966 door de Convention on the Settlement of Investment Disputes between States and Nationals of Other States (de ICSID Convention). De ICSID Convention is een multilateraal verdrag geformuleerd door de Executive Directors van de Wereldbank om internationale investeringen te promoten. ICSID is een onafhankelijke, gedepolitiseerde en efficiënte instelling voor geschillenbeslechting.

ICSID houdt ook een lijst bij van personen op de ICSID Panels of Arbitrators and of Conciliators, die uit twee delen bestaan: (i) personen aangeduid door Voorzitter van de Administrative Council; en (ii) personen aangeduid door de lidstaten. In april 2016, werd Freya Baetens door België aangeduid om voor de komende zes jaar op deze lijst te staan.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.