Universiteit Leiden

nl en

NJB selecteert topscriptie

De door Maaike Hilhorst geschreven masterscriptie getiteld ‘Werknemersbescherming in het conflictenrecht, het Unierecht en het nationaal recht’ is door de redactie van het NJB geselecteerd als topscriptie.

In de scriptie is onderzocht of bepalingen die werknemers beogen te beschermen als voorrangsregels in de zin van artikel 9 Rome I-Verordening zouden moeten worden aangemerkt, waarbij de werknemersbescherming in het conflictenrecht en het Unierecht aan bod is gekomen, evenals een rechtsvergelijkende studie tussen enkele lidstaten van de EU.

De redactie van NJB biedt aan studenten de mogelijkheid met een korte samenvatting van hun  masterscriptie in NJB te komen. Daarnaast wordt de gehele versie van de masterscriptie op het blog van het NJB geplaatst. De redactie wil op deze manier een podium bieden voor juridische scripties van bovengemiddelde kwaliteit over onderwerpen die tot nu toe nog te weinig onder de aandacht komen van de vele juristen die in ons land werkzaam zijn.

Maaike schreef deze scriptie in het kader van de Masters Arbeidsrecht en Civiel recht. De scriptie werd begeleid door Iris Haanappel (arbeidsrecht) en Marjet van Yperen (internationaal privaatrecht) en met een negen gewaardeerd. Klik hier voor de betreffende samenvatting.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.