Iris Haanappel-van der Burg

Universitair Docent

Mr.dr. I.A. Haanappel-van der Burg
i.a.haanappel@law.leidenuniv.nl

Iris A. Haanappel-van der Burg heeft haar studie Nederlands Recht aan de Universiteit Leiden in 1996 afgerond. Aansluitend is zij dertien jaar als advocaat werkzaam geweest, zowel in de traditionele advocatuur als voor een multinational. In oktober 2015 promoveerde Haanappel aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift 'Grensoverschrijdende overgang van onderneming vanuit rechtsvergelijkend en conflictenrechtelijk perspectief'. Sinds januari 2015 is Haanappel werkzaam als universitair docent arbeidsrecht aan de Universiteit Leiden. Daarnaast is zij sinds januari 2017 werkzaam als raadsheer-plaatsvervanger in het gerechtshof Amsterdam.

Haanappel is annotator bij Sdu Jurisprudentie Arbeidsrecht (JAR) en redacteur van de Kluwer Losbladige Arbeidsovereenkomst (Rome I-Verordening). Daarnaast is zij is penningmeester van de Stichting Levenbachinstituut, een stichting die zich richt op het bevorderen van de wetenschappelijke bestudering en het debat aangaande onderwerpen van arbeidsrecht.

Haanappels onderzoek richt zich op Europees arbeidsrecht (overgang van onderneming), rechtsvergelijkend arbeidsrecht en internationaal privaatrecht. Haar werk is gepubliceerd in arbeidsrechtelijke en internationaal privaatrechtelijke tijdschriften.

Universitair Docent

• Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Sociaal Recht