Universiteit Leiden

nl en

Pharmacy in Leiden #21 in QS ranking 2016

Dit jaar staat het Leiden Academic Centre for Drug Research op de 21e plaats op de QS World University Rankings by Subject. Hiermee staat het Leidse instituut op de 1e plaats in Nederland voor het vakgebied Farmacie.

QS publiceerde de ranking op 22 maart 2016 en beoordeelt 's werelds top universiteiten in 2016 op 42 individuele vakgebieden. De rankings richten zich op aanstaande studenten die zich oriënteren op een studie en zoeken naar de beste instellingen in hun vakgebied.

Drie datasets worden gebruikt om de prestaties van de universiteiten te beoordelen in specifieke academische disciplines. Deze datasets worden samengesteld uit wereldwijde enquêtes onder academici en werkgevers en data uit onderzoekscitaties van Elseviers Scopus. Deze 3 componenten geven de academische reputatie, werkgeversreputatie en onderzoeksimpact weer en worden gecombineerd om de resultaten te produceren in elk vakgebied, met per vakgebied aangepaste prioriteiten.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.