Universiteit Leiden

nl en

Nieuwe huisvesting NIMAR Rabat in zicht

Het Nederlands Instituut in Marokko krijgt een nieuwe locatie in de Marokkaanse hoofdstad Rabat. Na een grondige verbouwing van het pand zullen de deuren van het nieuwe ‘NIMAR Rabat’ in September 2016 openen.

Het ontwerp: studie en onderzoek

Het nieuwe ontwerp is een volgende stap in het creëren van een aantrekkelijke en professionele onderwijs- en onderzoekomgeving van NIMAR in Rabat. Op de nieuw locatie zullen uitstekende onderwijsvoorzieningen beschikbaar zijn, alsmede studieruimtes voor onderzoekers. Daarnaast zijn er ontmoetingsruimtes en krijgt het pand een bibliotheekfunctie. De onderwijsvoorzieningen worden gerealiseerd op de begane grond en de eerste etage. Op de tweede etage bevinden zich werkkamers voor medewerkers.

Een belangrijk moment

De Nederlandse ambassadeur in Marokko, Ron Strikker, tekende op 30 januari 2016 namens de Leidse rector-magnificus Carel Stolker samen met eigenaar Said Zniber het huurcontract van het nieuwe pand.

Links: dhr. Said Zniber.  Rechts Mr. Ron Strikker, Nederlands Ambassadeur in Marokko, die namens de rector-magnificus Carel Stolker tekent.

 

Wat is het NIMAR?

Het NIMAR is het nationale expertisecentrum Marokkostudies in de Marokkaanse hoofdstad Rabat. Sinds 2016 is het NIMAR onderdeel van de Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden. NIMAR organiseert lezingen, faciliteert onderzoek en draagt actief bij aan de kennis in Nederland van de Marokkaanse talen, culturen en samenleving.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.