Universiteit Leiden

nl en

'Den Haag lijkt mij perfect'

Ruim 290 studenten die dit jaar een Leidse opleiding in Den Haag gaan volgen, maakten op 11 augustus op de mooiste hotspots van de hofstad kennis met de stad en met elkaar. 'Den Haag lijkt mij perfect, het ligt gunstig en is internationaal georiënteerd.'

Selfies maken

Voor de studenten die in Den Haag gaan studeren, is tijdens de EL CID-week dit jaar op dinsdag en donderdag een eigen programma ingericht. Een van de onderdelen is 'Discover Den Haag!, dat 11 augustus plaatsvond. 'Om de stad goed te leren kennen, moeten de studenten tijdens dit spel langs verschillende mooie locaties zoals het Mauritshuis en het Binnenhof lopen en daar een selfie maken of een handeling verrichten', vertelt Tim van der Sprong, een van de event managers van EL CID Den Haag. Vanochtend is het programma in Den Haag gestart met het faculteitsblok. 'Vanmiddag wordt het spel afgesloten met een diner met prijsuitreiking op het strand van Scheveningen.'

Birger IJsenbrand (International Studies), groep 254, voor het Mauritshuis

'Ik ga International Studies studeren. Ik kom uit Groningen en heb een kamer in Den Haag gevonden. In de EL CID heb ik al veel nieuwe mensen leren kennen en ik heb erg leuke mentoren. Ik heb veel zin om in Den Haag te gaan studeren. Het is best een deftige stad, heel anders dan Groningen. Daar speelt uitgaan een grotere rol, maar ik ben niet zo'n uitgaanstype. Den Haag lijkt mij perfect, het ligt gunstig en is internationaal georiënteerd.'

 

Asmita Haque (International Studies), groep 262, op de Grote Markt

'Ik heb deze studie gekozen omdat ik erg geïnteresseerd ben in hoe alle landen elkaar beïnvloeden. Daar hoop ik meer over te leren tijdens mijn studie. Ik woon al in Den Haag. Ik blijf thuis wonen want de campus is dichtbij mijn huis. Wel zal ik ook vaak naar Leiden moeten natuurlijk. Ik houd erg van deze stad en de mensen zijn aardig.'

 

 

Jaimy Wildschut (Bestuurskunde) groep 264, bij het Humanity House

'Ik wilde graag rechten combineren met politicologie, en wilde graag aan de Universiteit Leiden studeren om de goede sfeer. Toen kwam ik deze studie tegen. Den Haag is net als Leiden erg praktisch voor mij. Ik kom uit Haarlem dus het is maar een half uur met de trein. Ik heb een enorm gezellig EL CID-groepje. Ik heb me ook al ingeschreven bij de BIL, de studievereniging van bestuurskunde. Ik kende hier al mensen.'

 

Jits van der Wateren (Informatica en Economie), groep 267, bij het Binnenhof

'Gisteren was ik nog met koffers aan het sjouwen want ik ben verhuisd van een slaapplek in het Universitair Sport Centrum naar een kamer in Leiden, maar vandaag ben ik helemaal bij de EL CID. Ik kom uit Hoofddorp en ben van plan om in elk geval het eerste jaar thuis te blijven wonen. Ik wil wel lid worden, van de studievereniging De Leidsche Flesch en van Catena.'

 

 

Marjolein Koekoek (International Studies), groep 256, op de Grote Markt

'Ik heb eerst voor de stad Leiden gekozen, daarna pas voor de studie. Ik kom uit Hoogeveen en heb gelukkig al een kamer in Leiden gevonden, want dat is een end weg. Ik word lid bij Catena. Wat ik voor komend jaar hoop? dat ik mijn propedeuse in één keer haal!'

 

 

 

Janine Ebens (Bestuurskunde), groep 265, bij restaurant Rootz

'Ik heb al de studie HRM op de Hogeschool afgerond. Ik wilde graag nog een universitaire studie doen, dat is Bestuurskunde geworden. De kant van beleid en justitie lijkt mij erg interessant. De EL CID is hartstikke leuk: ik heb al ontzettend veel nieuwe mensen ontmoet van mijn studie en daarbuiten.'
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.