Universiteit Leiden

nl en

Roeland Merks wint IgNobel 24/7 battle

De IgNobel prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan tien onderzoeken die je ‘eerst laten lachen en daarna aan het denken zetten’. Wetenschappers uit de hele wereld kijken reikhalzend uit naar (het winnen) van die onderscheiding.

Wat vertelt poep ons over samenwerking binnen darmflora? Dat legt prof. dr. Roeland Merks uit in de Stadsgehoorzaal in Leiden, waar op 20 september de Nederlandse Ig Nobel Night 24/7 battle plaatsvond, een ode aan verrassend onderzoek. Merks en vier andere wetenschappers (waaronder wiskundige Ionica Smeets) namen het tegen elkaar op in de Ig Nobel 24/7 battle. Voor een geamuseerd publiek, dat dienst deed als jury, legden ze in 24 seconden hun onderzoek uit en vatten ze het samen in zeven woorden. De winnende woorden van Merks waren: 'Obstipatie maakt darmflora sociaal, diarree geeft anarchie.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.