Universiteit Leiden

nl en

Twee promoties, één huwelijk, één dag en één onderzoeksgebied

In augustus 2009 kwam Saeed Raoufmoghaddam uit Iran naar Leiden om zijn promotieonderzoek uit te voeren in de groep ‘Metals in Catalysis, Biomimetics & Inorganic Materials’. Korte tijd later werd hij gevolgd door zijn vrouw Azadeh Bahreman, die ook in Nederland een baan wilde zoeken. Zij kreeg een promotieplaats aangeboden in dezelfde groep.

Op dinsdag 17 december, iets meer dan vier jaar later, promoveren man en vrouw na elkaar op dezelfde dag, bij dezelfde promotor.

Saeed Raoufmoghaddam verdedigde om 10:00 zijn proefschrift op het gebied van ‘Catalysis’, getiteld ‘Development of homogeneous catalysts for the selective conversion of levulinic acid to caprolactam’. Saeed deed zijn promotieonderzoek onder leiding van prof.dr. Lies Bouwman.

Azadeh Bahreman verdedigde om 11:15 uur haar onderzoek op het gebied ‘Biomimetics’. Haar proefschrift heeft als titel ‘Lipid bilayers decorated with photo-sensitive ruthenium complexes’. Azadeh promoveerde bij de kersverse Tenure-tracker dr. Sylvestre Bonnet.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.