Universiteit Leiden

nl en

NWO Vrije Competitie-subsidie voor Lisa Cheng

Met deze subsidie zal prof.dr. Lisa Cheng samen met dr. Jenny Doetjes onderzoek doen naar vraagzinnen in verschillende talen.

Vragen die niet met een vraagwoord beginnen

Waar gaat dit onderzoek over? Vanaf het eerste woord van de voorafgaande zin - waar - weet je dat het om een vraag gaat. Maar hoe worden vragen verwerkt waarin vraagwoorden niet voor aan de zin staan, bijvoorbeeld in het Mandarijn of het (gesproken) Frans? Hoe begrijpen we vragen die niet met een vraagwoord beginnen? 

NWO Vrije Competitie-subsidie 
De NWO Vrije Competitie-subsidie stimuleert vrij onderzoek dat niet binnen de thematische programma's valt. Dat wil zeggen dat de onderzoekers zelf kunnen bepalen waar hun onderzoek over gaat, zo lang het maar past binnen de Geesteswetenschappen. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.