Universiteit Leiden

nl en

'Ik was altijd heel slecht in wiskunde' wint Zilveren Tulp

'Een prachtig en reeds goed verkopend non-fictieboek. Het maakt wiskunde minder elitair en heeft een heel toegankelijke vormgeving.' Dat stelt de jury van de Stichting van de Collectie Propaganda van het Nederlandse Boek over 'Ik was altijd heel slecht in wiskunde' van de voormalige Wiskundemeisjes Ionica Smeets en Jeanine Daems. Het boek won een Zilveren Tulp.

Originaliteit en vormgeving

Daems en Smeets kregen in 2008 de Mr. K.J. Cath-prijs van de Universiteit Leiden uit handen van collegevoorzitter Paul van der Heijden.

Daems en Smeets kregen in 2008 de Mr. K.J. Cath-prijs van de Universiteit Leiden uit handen van collegevoorzitter Paul van der Heijden. Een jury van boekverkopers kent Zilveren Tulpen toe aan non-fictie boeken die in het voorgaande jaar zijn verschenen in de Nederlandse taal. De jury lette onder meer op originaliteit en vormgeving. 

Ook uit het juryrapport: 'Daems en Smeets schrijven in Ik was altijd heel slecht in wiskundover alles wat leuk en interessant is aan wiskunde. De meest uiteenlopende onderwerpen worden aan wiskundeleken uitgelegd. Dit gebeurt aan de hand van voorbeelden uit het dagelijks leven waar wiskunde een onverwachte rol speelt. Hoe herken je de ware liefde? Waarom komen er soms twee trams tegelijk? Waarom hebben je vrienden (waarschijnlijk) meer vrienden dan jij? Waarom win je nooit de lotto? Leer alles over veelvlakken, getallen, kansrekening, logica, meetkunde, getaltheorie en rekenkunde. Een boek vol tips en opdrachten om de wiskundeknobbel aan te sterken.'

Negen Zilveren Tulpen

Het Nederlands Viskookboek van Bart van Olphen (Uitgeverij Carrera), waarin de bereiding van duurzame vissoorten uiteengezet wordt, kreeg de Gouden Tulp. Een Zilveren Tulp werd aan negen boeken uitgereikt.

Ik was altijd slecht in wiskunde 

Ionica Smeets en Jeanine Daems 
Uitgeverij Nieuwezijds, 2011 
ISBN 9789057123368 
206 p. 
€ 19,95

Links

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.