Universiteit Leiden

nl en

Richard Gill benoemd tot hoogleraar

Per 1 juli 2006 is prof. dr. Richard D. Gill aangesteld als hoogleraar Mathematische Statistiek bij het Mathematisch Instituut in Leiden in de vacature ontstaan door het vertrek van prof Sara van de Geer naar Zurich. Hij was al eerder werkzaam in Leiden en wel van 1986 tot 1990 als bijzonder hoogleraar vanwege het Leidsch Universiteits Fonds.

Prof Gill, geboren in 1951, studeerde wiskunde in Cambridge. In 1974 kwam hij naar Nederland en ging werken op het CWI. In 1979 promoveerde hij op de VU bij prof. Oosterhoff. In 1988 werd hij benoemd tot hoogleraar in de Stochastiek aan de Universiteit Utrecht. Gill is adviseur bij EURANDOM in Einhoven en sinds 1999 lid van de KNAW. V

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.