Universiteit Leiden

nl en

Vera Oosterhuis

Promovendus

Naam
V. Oosterhuis MSc
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
v.oosterhuis@law.leidenuniv.nl

Vera Oosterhuis is sinds februari 2021 werkzaam aan de Universiteit Leiden als promovenda bij het Instituut voor Strafrecht & Criminologie. 

Meer informatie over Vera Oosterhuis

Algemeen

Vera Oosterhuis is sinds februari 2021 werkzaam aan de Universiteit Leiden als promovenda bij het Instituut voor Strafrecht & Criminologie. 

Hiervoor heeft zij criminologie aan de Universiteit Leiden gestudeerd en het Honours College Law traject gevolgd, waarna zij de master Forensische Criminologie heeft gevolgd en cum laude heeft afgerond. Haar masterscriptie heeft zij geschreven over de cross-etnische werking van risicoscreening bij jeugdige delinquenten. 

Onderzoek

Vera maakt deel uit van de onderzoeksgroep binnen het WODC die de wetsevaluatie van de in 2019 ingetreden Wet forensische zorg uitvoert. Binnen dit onderwerp zal zij focussen op de continuïteit van forensische zorg. Hierdoor zal zij in het bijzonder aandacht besteden aan artikel 2.3 Wfz, waarbij - ten behoeve van de continuïteit van zorg - een koppeling wordt gemaakt tussen het strafrecht en het civiele recht middels een door de strafrechter af te geven civiele zorgmachtiging.

Titel onderzoek: De continuïteit van forensische zorg en in het bijzonder artikel 2.3.

Promovendus

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Criminologie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.