Universiteit Leiden

nl en

Tom Theuns

Universitair docent

Naam
Dr. T.J.H. Theuns
Telefoon
+31 71 527 5069
E-mail
t.j.h.theuns@fsw.leidenuniv.nl

Tom Theuns is universitaire docent Politieke Theorie en Europese Politiek aan het Instituut Politieke Wetenschap.

Meer informatie over Tom Theuns

Tom Theuns is universitaire docent Politieke Theorie en Europese Politiek aan het Instituut Politieke Wetenschap en gastonderzoeker aan het Centre d’études européennes et de politique comparée van Sciences Po in Parijs. Hij studeerde aan University College Maastricht, Balliol College Oxford en Sciences Po, waar hij in 2017 promoveerde op een proefschrift over de legitimiteit van EU-democratiebevordering in het Europees nabuurschapsbeleid. Van 2018 tot 2019 was hij als postdoctoraal onderzoeker verbonden aan de Universiteit Utrecht en daarvoor werkte hij als docent aan de Universiteit van Amsterdam.

Zijn onderzoeksinteresses zijn onder meer het stemrecht, democratische legitimiteit, de spanning tussen democratische idealen en EU-beleid en democratische terugval in EU lidstaten.

Tom Theuns heeft verschillende boekhoofdstukken en recensies gepubliceerd, evenals peer-reviewed artikelen in tijdschriften zoals American Political Science Review, Journal of European Integration, Cambridge Review of International Affairs, Australian Journal of Politics and History en Journal of Comparative Law. Als post-doctoraal onderzoeker in het door Horizon2020 gefinancierde project ETHOS publiceerde hij acht peer-reviewed rapporten voor de Europese Commissie (Research Executive Agency).

Twitter: @TomTheuns

Universitair docent

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Politieke Wetenschap

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.