Universiteit Leiden

nl en

Tom Theuns

Universitair docent

Naam
Dr. T.J.H. Theuns
Telefoon
+31 71 527 5069
E-mail
t.j.h.theuns@fsw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-8838-3397

Tom Theuns is universitair docent Politieke Theorie en Europese Politiek aan het Instituut Politieke Wetenschap.

Meer informatie over Tom Theuns

Tom Theuns is universitair docent Politieke Theorie en Europese Politiek aan het Instituut Politieke Wetenschap en gastonderzoeker aan het Centre d’études européennes et de politique comparée van Sciences Po in Parijs. Van 2018 tot 2019 was hij als postdoctoraal onderzoeker verbonden aan de Universiteit Utrecht en daarvoor werkte hij als docent aan de Universiteit van Amsterdam. In 2020 won hij een Veni beurs van de NWO voor zijn project ‘Democratie beschermen in de Europese Unie’.

Hij studeerde aan University College Maastricht, Balliol College Oxford en Sciences Po Parijs, waar hij in 2017 promoveerde op een proefschrift over de legitimiteit van EU-democratiebevordering in het Europees nabuurschapsbeleid. Zijn huidige onderzoeksinteresses zijn onder meer het stemrecht, democratische legitimiteit, de spanning tussen democratische idealen en EU-beleid en democratische terugval in EU lidstaten.

Tom Theuns heeft verschillende boekhoofdstukken en recensies gepubliceerd, evenals peer-reviewed artikelen in tijdschriften zoals American Political Science Review, Journal of European Integration, Cambridge Review of International Affairs, Global Justice: Theory Practice Rhetoric en Australian Journal of Politics and History. Als post-doctoraal onderzoeker in het door Horizon2020 gefinancierde project ETHOS publiceerde hij acht peer-reviewed rapporten voor de Europese Commissie (Research Executive Agency).

Naast zijn wetenschappelijke publicaties schrijft Tom Theuns ook regelmatig opiniestukken in internationale media waaronder Le Monde Diplomatique, EUobserver en Orient XXI. Hij tweet @TomTheuns.

Universitair docent

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Politieke Wetenschap

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.