Universiteit Leiden

nl en

Thijs van Dooremalen

Universitair docent

Naam
Dr. T.J.A. van Dooremalen
Telefoon
+31 70 800 9500
E-mail
t.j.a.van.dooremalen@fgga.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-7184-775x

Thijs van Dooremalen is Universitair Docent bij de Governance of Crises onderzoeksgroep. Hij onderzoekt hoe en waarom grote gebeurtenissen kunnen zorgen voor transformaties binnen nationale publieke sferen (media, politiek, de beleidswereld). In zijn proefschrift onderzocht hij dit voor de casus van 9/11 in de Verenigde Staten, Frankrijk en Nederland. Op dit moment is hij vooral geïnteresseerd in de impact van extreem weer op de politiek van de klimaatcrisis.

Meer informatie over Thijs van Dooremalen

Thijs van Dooremalen is Universitair Docent bij de Governance of Crises onderzoeksgroep. Hij onderzoekt hoe en waarom grote gebeurtenissen kunnen zorgen voor transformaties binnen nationale publieke sferen (media, politiek, de beleidswereld). In zijn proefschrift onderzocht hij dit voor de casus van 9/11 in de Verenigde Staten, Frankrijk en Nederland. Op dit moment is hij vooral geïnteresseerd in de impact van extreem weer op de politiek van de klimaatcrisis.  

Thijs studeerde Sociologie in Utrecht, Mannheim en Amsterdam. Hij promoveerde in 2019 aan de Universiteit van Amsterdam. Als onderdeel van zijn training als promovendus bracht hij onderzoekstijd door aan Washington University St. Louis, EHESS (Parijse Campus) en het Graduate Center van City University New York.  Voordat hij bij ISGA begon te werken, was hij Marie Curie Fellow aan de KU Leuven. Daarvoor was hij Postdoctoral Fellow aan Harvard University's Weatherhead Center for International Affairs en Coördinator van hun onderzoeksgroep Comparative Inequality and Inclusion. In het najaar van 2024 zal hij visiting scholar zijn aan Northwestern University (Chicago).  

Universitair docent

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Institute of Security and Global Affairs

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Kamernummer 4.01

Contact

Publicaties

Activiteiten

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.