Universiteit Leiden

nl en

Sophie Martens

Promovendus

Naam
S.G.M.M. Martens MPhil
Telefoon
+31 71 527 7525
E-mail
s.g.m.m.martens@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0003-4016-642X

Sophie Martens is sinds januari 2023 werkzaam als promovenda bij het Instituut voor Strafrecht & Criminologie van de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Sophie Martens

Sophie Martens is sinds januari 2023 werkzaam als promovenda bij het Instituut voor Strafrecht & Criminologie van de Universiteit Leiden.

Sophie volgde een bachelor in Social Sciences aan het University College Utrecht (summa cum laude), die ze vervolgde met een master in Criminological Research (with distinction) aan de University of Cambridge. Haar afstudeerprojecten waren gericht op slachtofferschap en gevoelens van (on)veiligheid in detentie. Tijdens haar studie was ze stagiaire en onderzoeksassistent bij de Life in Custody Study, waar ze momenteel haar promotieonderzoek uitvoert.

The Life in Custody Study is een onderzoek dat het Instituut voor Strafrecht & Criminologie uitvoert in opdracht van de Dienst Justitiële Inrichtingen van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Dit surveyonderzoek beoogt de relatie tussen het werkklimaat van het personeel en het leefklimaat van gedetineerden in kaart te brengen, evenals de consequenties van het werkklimaat en het leefklimaat voor de gedetineerden tijdens detentie en na detentie in alle Nederlandse gevangenissen. Sophie’s onderzoek richt zich specifiek op gevoelens van veiligheid onder gedetineerden en medewerkers, de relaties tussen deze groepen, en slachtofferschap en wangedrag.

Promovendus

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Criminologie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B3.08

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.