Universiteit Leiden

nl en

Nina Komrij

Promovendus

Naam
N.L. Komrij MSc
Telefoon
+31 71 527 5378
E-mail
n.l.komrij@fsw.leidenuniv.nl

Nina Komrij is promovenda op de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van het Instituut Psychologie aan de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Nina Komrij

Kort CV

Nina Komrij is promovenda op de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van het Instituut Psychologie aan de Universiteit Leiden.

Nina behaalde in 2020 haar master Health Sciences aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waarin ze zich heeft gespecialiseerd in gezondheidsbevordering en de preventie van gezondheidsproblemen. Gedurende haar studie heeft ze zich bezig gehouden met het identificeren van de factoren gerelateerd aan ongezond slaapgedrag bij bassischool kinderen. Na het behalen van haar master heeft ze enkele maanden gewerkt bij de GGD Amsterdam als junior onderzoeker op ditzelfde project. In december 2020 is Nina begonnen aan haar PhD project ‘Cool Little Kids: De effectiviteit van een preventieve interventie voor angstgevoelige kleuters in Nederland’.

Onderzoek

In haar PhD project onderzoekt Nina de (kosten)effectiviteit van het ‘Cool Little Kids’ programma. Eerder onderzoek heeft aangetoond dat een hoge mate van verlegen en teruggetrokken gedrag bij peuters en kleuters een verhoogd risico geeft op het ontwikkelen van angstproblemen op latere leeftijd. ‘Cool Little Kids’ is een preventief programma om angstproblemen bij kinderen uit deze risicogroep te voorkomen. Om de effectiviteit van het programma te onderzoeken, zal Nina een randomized controlled trial opzetten in samenwerking met verschillende maatschappelijke partners, zoals de GGD Amsterdam en geestelijke gezondheidszorg organisaties.

Eerdere publicaties

Komrij N.L., Belmon L.S., Busch V., Oude Geerdink E., Heemskerk, D.M., de Bruin E.J., Chinapaw, M.J.M., van Stralen, M.M. (in press), Correlates of inadequate sleep health among primary school children, Journal of Sleep Researchdoi.org/10.1111/jsr.13483

Komrij N.L., van Stralen M.M., Busch V., Inhulsen M.M.R., Koning M., de Jong E., Renders C.M. (2021), Predictors of Changes in Sleep Duration in Dutch Primary Schoolchildren: the ChecKid Study, International Journal of Behavioral Medicine, 28,  189-199. doi.org/10.1007/s12529-020-09876-7

Promovendus

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Psychologie
  • Ontwikkelings- & Onderwijspsychologie

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 3B31

Contact

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.