Universiteit Leiden

nl en

Nathalie van Kordelaar-Schmidt

Promovendus / gast

Naam
Drs. N. van Kordelaar-Schmidt
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
n.van.kordelaar@fsw.leidenuniv.nl

Nathalie Kordelaar is buitenpromovenda bij de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van het Instituut Psychologie van de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Nathalie van Kordelaar-Schmidt

Kort CV

Nathalie Kordelaar is buitenpromovenda bij de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van het Instituut Psychologie van de Universiteit Leiden.

Nathalie is opgeleid tot orthopedagoog-generalist en behaalde haar master aan de Universiteit van Amsterdam. Tevens is zij specialist hoogbegaafdheid (ECHA, Radboud Universiteit). Zij heeft sinds 2008 een eigen praktijk in diagnostiek en therapie bij (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen: Incontexto Orthopedagogen. 

Daarnaast werkt zij bij Unita (samenwerkingsverband passend onderwijs) voor de hoogbegaafde leerlingen met bijkomende problematieken (dubbel bijzondere hoogbegaafde kinderen). Zij is vanuit dit samenwerkingsverband betrokken bij een expertisecentrum voor hoogbegaafde kinderen (zowel PO als VO) met bijkomende problematieken die uitgevallen zijn of dreigen uit te vallen in het onderwijs. 

Voor de start van haar eigen praktijk heeft ze zes jaar gewerkt in het speciaal (basis)onderwijs als lerares en remedial teacher en drie jaar in het REC-4 onderwijs (onderwijs voor kinderen met gedragsproblematiek en psychiatrische problematiek) als orthopedagoog en ambulant begeleider.

Onderzoek

Momenteel is Nathalie bezig met een promotieonderzoek naar de sociale en emotionele ontwikkeling van hoogbegaafde kinderen en de rol van puberteit onder begeleiding van Dr. Kiki Zanolie en Dr. Marieke Bos. Binnen het BrightWave onderzoek doet Nathalie onderzoek bij een groep van 200 (pre) adolescenten uit groep 7 en 8, waarvan 100 hoogbegaafd zijn. Nathalie is ge├»nteresseerd in de rol van puberteitshormonen op verwondering en prosociaal gedrag bij hoogbegaafde jongeren. Voor meer informatie bezoek de onderzoekswebsite.

Onderwijs

Nathalie is betrokken bij het vak Advanced Psychodiagnostics in de master Child and Adolescent Psychology.

Betrokken promotoren

Promovendus / gast

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Psychologie
  • Ontwikkelings- & Onderwijspsychologie

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Contact

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.