Universiteit Leiden

nl en

Michael Lew

Hoogleraar Deep Learning

Naam
Prof.dr. M.S.K. Lew
Telefoon
+31 71 527 7034
E-mail
m.s.lew@liacs.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0003-4353-1840

Michael Lew is het mede-hoofd van het LIACS Computer Systems, Imagery and Media Research cluster, dat een van de twee hoofdonderzoeksgroepen is van de afdeling Informatica van de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Michael Lew

Mijn onderzoek ligt op het terrein van kunstmatige intelligentie en de deelgebieden deep learning en computervisie. Mijn doel is om computers te voorzien van alle mogelijkheden van het menselijke visuele systeem.
De meest veelbelovende benadering is het paradigma van deep learning, waarbij voor elke visuele taak diepe convolutionele neurale netwerken worden ontwikkeld en getraind met behulp van grote trainingssets. De deep learning en computervisie-algoritmen die ik ontwikkel worden doorgaans gebruikt voor het oplossen van problemen op het gebied van multimedia retrieval, dat de grondbeginselen (theorie en praktijk) bestrijkt van het zoeken naar visuele/beeldinformatie samen met aanvullende media zoals tekst en audio (multimedia), waarbij de primaire hindernis de semantische kloof is. Multimedia retrieval zorgt voor de urgentie van zowel maatschappelijke als wetenschappelijke uitdagingen. Het zorgt er ook voor dat de mens altijd in het spel is, omdat de mens de zoekopdrachten voor informatie creƫert.

Hoogleraar Deep Learning

  • Wiskunde en Natuurwetenschappen
  • Leiden Inst of Advanced Computer Science

Werkadres

Gorlaeus Gebouw
Einsteinweg 55
2333 CC Leiden
Kamernummer BE4.06

Contact

Publicaties

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.