Universiteit Leiden

nl en

Melanie Franse

Gast

Naam
M.E. Franse
Telefoon
+31 71 527 NVT
E-mail
m.e.franse@fsw.leidenuniv.nl

Melanie Franse werkt als promovendus aan het Instituut Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Leiden. Melanie richt zich specifiek op de biopsychosociale profielen van jeugddelinquenten om de verschillende mechanismen achter de ontwikkeling van delinquent gedrag in jongeren in kaart te brengen.

Meer informatie over Melanie Franse

Onderzoek

Melanie Franse werkt als promovendus bij de Universiteit Leiden en het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP)⁠ binnen het SCIN-project⁠. Dit project heeft als doel de screening en interventie binnen de forensische jeugdzorg te verbeteren. Door het integreren van neurobiologische en neuropsychologische maten in de huidige screening kunnen forensische interventies effectiever ingezet worden, afhankelijk van de individuele behoeftes.

Binnen dit project richt Melanie zich specifiek op de verschillende biopsychosociale profielen van jeugddelinquenten en hoe deze zich ontwikkelen over tijd wat betreft recidive en resocialisatie.

Haar onderzoek heeft als doel de verschillende mechanismen onderliggend aan het ontstaan en de instandhouding van antisociaal gedrag in jongeren in kaart te brengen. Deze kennis kan gebruikt worden voor het personaliseren van forensische behandelprogramma’s voor adolescente daders van delicten.

Kort c.v.

Melanie Franse startte in 2016 met de bacheloropleiding Psychologie aan de Universiteit Leiden. Tijdens haar bachelor volgde zij ook een Minor Criminologie.

Aansluitend deed zij in 2019 de Master Forensische Criminologie gevolgd door de Master Clinical Neuropsychology, beiden aan de Universiteit Leiden. Tijdens deze masters deed zij ervaring op met verschillende onderzoekswerkzaamheden en liep zij een klinische stage bij het Psychodiagnostisch Centrum van GGZ Delfland, waar zij haar verklaring diagnostiek (LOGO) behaalde.

Werkdagen

Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag

Gast

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Pedagogische Wetenschappen
  • Neuropedagogiek en ontwikk. stoornissen
  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.