Universiteit Leiden

nl en

Martijn Mos

Universitair Docent

Naam
M. Mos MA MPhil
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
m.mos@fsw.leidenuniv.nl

Martijn Mos is universitair docent in Internationale Betrekkingen aan het Instituut Politieke Wetenschap.

Meer informatie over Martijn Mos

Martijn Mos is universitair docent in Internationale Betrekkingen aan het Instituut Politieke Wetenschap. Zijn onderzoek richt zich op de disputatie van de rechten van LHBTI personen en nationale minderheden binnen de Europese Unie.

Naast het publiceren van delen van zijn proefschrift, getiteld Normative Ties That Bind? Contesting National and Sexual Minority Rights in a Post-Enlargement Europe, houdt Martijn zich momenteel bezig met drie hoofdthema's: 1) Het georganiseerd verzet van Christelijk of Religieus Rechts tegen de rechten van LHBTI personen en seksuele en reproductive gezondheid en rechten; 2) De rol van ‘agency’ in hedendaagse toepassingen van de negentiende-eeuwse beschavingsstandaard; en 3) Het politiseren van taalverscheidenheid in het Europees Parlement.

Martijn behaalde zijn PhD in Government aan Cornell University, in Ithaca, NY. Hij heeft ook een MPhil in European Politics and Society van de Universiteit van Oxford en een MA in Global Studies van de Universiteit van Wenen. Daarnaast was hij een gastonderzoeker aan het Berlin Social Science Research Center (WZB) en een docent voor de Council on International Educational Exchange in Amsterdam.

Universitair Docent

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Politieke Wetenschap

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 5B49

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie