Universiteit Leiden

nl en

Marijke Melles

Docent

Naam
Mr. M.W. Melles
Telefoon
+31 71 527 3558
E-mail
m.w.melles@law.leidenuniv.nl

Marijke Melles is sinds juli 2015 verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht, Afdeling Ondernemingsrecht als docent Ondernemingsrecht.

Meer informatie over Marijke Melles

Marijke Melles is per juli 2015 verbonden aan de Afdeling Ondernemingsrecht, Instituut voor Privaatrecht, als docent Ondernemingsrecht. Voorafgaand was zij werkzaam als docent bij de afdelingen Europees recht en Moot Court. Van 2009 tot en met 2012 was zij werkzaam als docent binnen het internationale bachelor programma Internationaal en Europees recht aan de Haagse Hogeschool.

Marijke Melles was onder meer werkzaam als advocaat in Nederland, de Verenigde Staten en Frankrijk. Ze was werkzaam binnen de internationale ondernemingsrecht praktijk bij De Brauw Blackstone Westbroek te Amsterdam en New York. Voorts heeft ze gewerkt als docent en opleider Professional Learning op het gebied van Europees recht en Internationale overnames bij de University of Law in Londen. Voorafgaand heeft ze diverse functies vervuld bij NGO’s in New York en Londen.

Marijke is tevens werkzaam (free-lance) docent vaardigheden Beroepsopleiding Orde van Advocaten.

Marijke Melles heeft haar master Nederlands Recht in 1988 behaald aan de Universiteit van Leiden. Ze is in 1995 afgestudeerd in Internationaal Ondernemings- en Europees recht aan Fordham University School of Law te New York.

Marijke Melles is gespecialiseerd in ondernemingsrecht, Europees ondernemingsrecht en internationale fusies & overnames.

Docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Privaatrecht
  • Ondernemingsrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer C 2.20

Contact

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie