Universiteit Leiden

nl en

Marcel de Groodt

Promovendus / PhD fellow

Naam
Mr. M. de Groodt
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
m.de.groodt@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
null

Marcel de Groodt werkt sinds 1 september 2022 als Phd fellow bij de Afdeling Straf- en Strafprocesrecht.

Meer informatie over Marcel de Groodt

Marcel de Groodt werkt sinds 1 september 2022 als Phd fellow bij de Afdeling Straf- en Strafprocesrecht. 
Hij studeerde Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam en heeft in 2019 de master Strafrecht (Publiekrecht) afgrond met een scriptie onderzoek over de verenigbaarheid van Predictive identification en de onschuldpresumptie.
Na drie maanden als docent strafrecht werkzaam te zijn geweest aan de Universiteit van Amsterdam heeft hij van juni 2020 tot augustus 2022 gewerkt als docent strafrecht en junior onderzoeker aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn werkzaamheden aldaar bestonden uit het geven van werkgroeponderwijs in verschillende strafrechtelijke bachelorvakken, het doceren van de werkgroepen en het coördineren van het mastervak Financieel-economisch Strafrecht en het doen van onderzoek, in opdracht van het WODC, naar ‘zelfonderzoek naar en zelfmelding van fraude en corruptie door bedrijven’.

Onderzoek

Zijn promotieonderzoek richt zich op de betekenis en begrenzing van private opsporing. Dit onderzoek betreft het in strafrechtelijke zin in kaart brengen van verschillende vormen van bedrijfsmatige private opsporing (zoals de poortwachtersfunctie van banken en het door commerciële partijen gebruikmaken van algoritmes op het (dark)web) en de implicaties die deze vormen van opsporing hebben, dan wel zouden moeten hebben, binnen het strafprocesrecht.

Onderwijs

Zijn werkzaamheden bestaan onder meer uit het verzorgen van onderwijs voor verschillende strafrechtelijke bachelorvakken en het begeleiden van bachelor- en masterscripties.

Promovendus / PhD fellow

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Straf- en Strafprocesrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B3.38

Contact

Publicaties

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.