Universiteit Leiden

nl en

Maarten van Buuren

Docent

Naam
Mr. M.P.P. van Buuren
Telefoon
+31 71 527 5227
E-mail
m.p.p.van.buuren@law.leidenuniv.nl

Maarten van Buuren is sinds september 2013 verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht, Afdeling Ondernemingsrecht als docent ondernemingsrecht en vennootschapsrecht. Hij is tevens advocaat-partner bij ‘WLP-Law’ in Amsterdam.

Meer informatie over Maarten van Buuren

Maarten van Buuren is sinds september 2013 als (parttime) docent ondernemingsrecht en vennootschapsrecht verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht, Afdeling Ondernemingsrecht van de Universiteit Leiden. Maarten is ruim 20 jaar werkzaam in de ondernemingsrechtelijke advocatuur, en is als partner verbonden aan het kantoor ‘WLP-Law’ te Amsterdam. WLP-Law is een niche kantoor, gespecialiseerd in het ondernemingsrecht. Maarten is een allround ondernemingsrecht advocaat, en beschikt over ruime ervaring in gerechtelijke procesvoering.

Sinds 1993 is Maarten werkzaam binnen het gebied van ondernemings- en vennootschapsrecht. Zo is hij advocaat geweest voor nationale en internationale particuliere middelgrote ondernemingen, familiebedrijven, instellingen en investeringsmaatschappijen. Maarten heeft als advocaat gewerkt in verscheidene industrieën, met inbegrip van de voedselsector, mode, logistieke, bio-wetenschappelijke sector, chemie, ICT, gezondheid, automotive en retail sector. Hij heeft ervaring opgedaan in het behandelen van complexe juridische vraagstukken, zoals aansprakelijkheid van bestuurders en toezichthouders, joint ventures, fusies en overnames, reorganisaties, zakelijke geschillenbeslechting, arbitrage, en commerciële contracten.

Maarten’s huidige focus ligt op het gebied van advisering aan ondernemingen en bestuurders, met betrekking tot complexe zakelijke kwesties, zoals joint ventures, partnerschappen, fusies en overnames, aansprakelijkheid, commerciële contracten, en ondernemingsrechtelijke procesvoering.

Voorafgaand zijn huidige posities is Maarten ondernemingsrechtadviseur geweest bij EY, en advocaat op Sint Maarten. In 1998 keerde hij als advocaat terug naar Nederland en assisteerden bij de vorming van ‘Holland Van Gijzen’ (gerelateerd aan EY, nu een top 10 kantoor). In de periode van 2002 tot 2013 was Maarten werkzaam als advocaat en partner bij DeClercq, een middelgroot advocatenkantoor in Den Haag en Leiden. In 2010 en 2011 was Maarten managing partner van dat kantoor.

Docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Privaatrecht
  • Ondernemingsrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer C 2.19

Contact

Docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Privaatrecht
  • Ondernemingsrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden

Contact

  • WLP Law Amsterdam Advocaat
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.