Universiteit Leiden

nl en

Maarten van Buuren

Docent

Naam
Mr. M.P.P. van Buuren
Telefoon
+31 71 527 5227
E-mail
m.p.p.van.buuren@law.leidenuniv.nl

Maarten van Buuren is sinds september 2013 verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht, Afdeling Ondernemingsrecht als docent ondernemingsrecht en vennootschapsrecht. Hij is tevens advocaat-partner bij ‘WLP-Law’ in Amsterdam.

Meer informatie over Maarten van Buuren

Links

Leiden Law Blog

Maarten van Buuren is sinds september 2013 als docent Ondernemingsrecht verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht, Afdeling Ondernemingsrecht van de Universiteit Leiden. Maarten is ruim 25 jaar werkzaam in de ondernemingsrechtelijke advocatuur, en is als partner verbonden aan het kantoor WLP-Law te Amsterdam. WLP-Law is een kantoor met advocatuur, belastingadvies en notariaat, gespecialiseerd in het ondernemingsrecht. 

Maarten is een allround ondernemingsrecht-advocaat. Hij beschikt over ruime ervaring in de transactiepraktijk (M&A) en corporate litigation. Hij doceert vooral in de master Ondernemingsrecht (o.a. Fusie & Overname, Privatissimum), is Coördinator voor de Stage in de master, begeleidt studenten bij het schrijven van hun Masterscripties en was betrokken bij de ‘Legal Business Game’.  

Maarten is sinds 1995 als advocaat toegelaten tot de praktijk: in 1995 op St. Maarten, de Nederlandse Antillen, en sinds 1998 is hij advocaat in Nederland. 

Onderwijs: Master of Laws (J.D.), Universiteit Leiden, Nederland, 1993. Post doc: Mergers & Acquisitions, Erasmus Universiteit Rotterdam, Nederland (2002). Maarten is lid van de Nederlandse Orde van Advocaten, de International Bar Association (IBA), de Vereniging Corporate Litigation (VCL) en de Vereniging Handelsrecht. Maarten spreekt ook vloeiend Engels, en redelijk Italiaans.

 

 

Docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Privaatrecht
  • Ondernemingsrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden

Contact

Docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Privaatrecht
  • Ondernemingsrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden

Contact

  • Portwise (TBA Consultancy B.V.) Commissaris / niet-uitvoerend bestuurder
  • WLP-Law Advocaat ondernemingsrecht
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.