Universiteit Leiden

nl en

Maarten van Buuren

Docent

Naam
Mr. M.P.P. van Buuren
Telefoon
+31 71 527 5227
E-mail
m.p.p.van.buuren@law.leidenuniv.nl

Maarten van Buuren is sinds september 2013 verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht, Afdeling Ondernemingsrecht als docent ondernemingsrecht en vennootschapsrecht. Hij is tevens advocaat-partner bij ‘WLP-Law’ in Amsterdam.

Meer informatie over Maarten van Buuren

Links

Leiden Law Blog

Maarten van Buuren is sinds september 2013 als docent Ondernemingsrecht verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht, Afdeling Ondernemingsrecht van de Universiteit Leiden. Maarten is ruim 25 jaar werkzaam in de ondernemingsrechtelijke advocatuur, en is als partner verbonden aan het kantoor WLP-Law te Amsterdam. WLP-Law is een boutique kantoor, gespecialiseerd in het ondernemingsrecht. Maarten is een allround ondernemingsrecht advocaat, en beschikt over ruime ervaring in corporate litigation. Maarten doceert vooral in de Master Ondernemingsrecht (o.a. Fusie & Overname en Privatissimum), begeleidt Masterscripties, is Stagecoördinator en was betrokken bij de ‘Legal Business Game’.  

Maarten is sinds 1995 is toegelaten tot de praktijk: eerst in de Nederlandse Antillen, sinds 1998 in Nederland. Met meer dan 25 jaar ervaring als advocaat staat Maarten met name bekend om zijn expertise op alle aspecten van het Nederlandse ondernemingsrecht.

Als advocaat, maar ook als adviseur van het management en belanghebbenden van vele ondernemingen, vertegenwoordigde Maarten diverse in Nederland gevestigde nationale en internationale particuliere ondernemingen en familiebedrijven. In december 2013 sloot Maarten zich aan bij WLP-Law in Amsterdam, als advocaat en partner. Maarten heeft ook zitting gehad in verschillende besturen, waaronder van non-profitorganisaties. Onderwijs: Master of Laws (J.D.), Universiteit Leiden, Nederland, 1993. Post doc: Mergers & Acquisitions, Erasmus Universiteit Rotterdam, Nederland (2002). Maarten is lid van de Nederlandse Orde van Advocaten, de International Bar Association (IBA), de Vereniging Corporate Litigation (Vereniging Corporate Litigation) en de Vereniging Handelsrecht. Maarten spreekt vloeiend Engels, Nederlands en redelijk Frans.

Docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Privaatrecht
  • Ondernemingsrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden

Contact

Docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Privaatrecht
  • Ondernemingsrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden

Contact

  • WLP Law Amsterdam Advocaat
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.