Universiteit Leiden

nl en

Lucy Opoka

Promovendus

Naam
L.A. Opoka LLM
Telefoon
+31 71 527 6438
E-mail
l.a.opoka@law.leidenuniv.nl

Lucy Ataro Opoka is sinds 1 september 2021, aangesloten bij het Meijers Instituut en Graduate School als een PhD onderzoekskandidaat.

Meer informatie over Lucy Opoka

Opleiding

Lucy Ataro Opoka heeft een bachelor in de rechten van de Katholieke Universiteit van Oost-Afrika en een geavanceerde master in internationale kinderrechten van de Universiteit Leiden, waar ze in 2019 afstudeerde.

Carrière

Lucy werkte na het behalen van haar bachelordiploma als juridisch stagiaire bij John Bwire & Associate Advocates in Kenia. Ze werkte als Assistant Human Rights Officer (Children and the Family) bij Stahili Foundation, een kinderbeschermingsorganisatie gevestigd in Kenia en Nederland. Ze werkte ook als International Justice Associate Intern bij Africa Legal Aid in Den Haag na het behalen van haar masterdiploma in Nederland . Lucy heeft ook als World Congress Intern gewerkt bij Terre des Hommes, Lausanne, waar ze het organisatiecomité assisteerde bij de voorbereiding van het wereldcongres over gerechtigheid met kinderen.

Onderzoeksgebieden en interesses

Lucy's onderzoek en interesses waren gericht op de mensenrechtenwetgeving op regionaal niveau, terwijl ze een vergelijkende analyse met internationaal recht maakte. Haar bachelorscriptie over “Transnational Criminals and their Rights under the Kenyan Constitution”, richtte zich op de rechten van buitenlandse verdachten in het Keniaanse rechtssysteem. Haar masterscriptie getiteld “Out of the Sphere: The Accessibility of Children’s Rights to Stateless Children in Kenya and South Africa”, onderzocht in hoeverre de rechten van staatloze kinderen worden gerespecteerd. Door relevante casestudies in Zuid-Afrika en Kenia te analyseren, kon ze relevante aanbevelingen ontwikkelen om haar argument te ondersteunen dat kinderrechten, waaronder het recht op nationaliteit en burgerschap, zonder onderscheid op alle kinderen moeten worden toegepast.

Promovendus

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Privaatrecht
  • Jeugdrecht en Gezondheidsrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer C2.20

Contact

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.