Universiteit Leiden

nl en

Lianne Visser

Universitair docent

Naam
Dr. E.L. Visser
Telefoon
+31 70 800 9500
E-mail
e.l.visser@fgga.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0003-0590-7237

Lianne Visser is universitair docent aan het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden. Haar onderzoek en onderwijs richten zich op maatwerk en responsiviteit door uitvoerend ambtenaren, de relatie tussen uitvoering en beleid, en informele en alledaagse aspecten van het werk van uitvoerend ambtenaren, managers en beleidsmakers. Daarnaast schrijft ze over kwalitatieve, etnografische methoden en Practice theory.

Meer informatie over Lianne Visser

Lianne werkte voor haar promotie als beleids- en management adviseur in het sociaal domein. Ze heeft een onderzoeksmaster in Cultural Anthropology: Sociocultural Transformations en bachelor (cum laude) in Taal- en Cultuurstudies, beiden van de Universiteit Utrecht. Lianne heeft in 2018 een Christine Mohrmann Grant for Promising Female PhD van de Radboud Universiteit gewonnen, waarmee ze een onderzoeksverblijf aan de Universiteit van Edinburgh financierde om samen te werken met professor Richard Freeman. Lianne is co-editor van een boek over informele beleidspraktijken genaamd genaamd Threads of informality: The making of policy work, dat in 2024 bij Emerald zal verschijnen.

Op het moment werkt ze aan nieuwe onderzoeksprojecten naar de rol van wethouders in responsieve sturing en naar uitvoerend ambtenaren als beleidsvertalers bij het leveren van maatwerk.

Universitair docent

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Instituut Bestuurskunde

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Contact

Publicaties

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.