Universiteit Leiden

nl en

Laurens van Apeldoorn

Universitair docent

Naam
Dr.mr. L.C.J. van Apeldoorn
Telefoon
+31 71 527 5887
E-mail
l.c.j.van.apeldoorn@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-2302-5142

Laurens van Apeldoorn is als universitair docent verbonden aan het de afdeling belastingrecht van de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Laurens van Apeldoorn

Onderzoek

Laurens van Apeldoorn is als universitair docent verbonden aan de afdeling belastingrecht van de Universiteit Leiden. Binnen het kader van het onderzoeksprogramma ‘Grenzen van fiscale soevereiniteit’ doet hij onderzoek naar de grondslagen van het internationale belastingrecht. Ook heeft hij onderzoeksinteresses in constitutioneel recht en rechtsgeschedenis.

Loopbaan

Voorheen was hij als universitair docent constitutioneel recht en rechtstheorie verbonden aan de Open Universiteit en als universitair docent wijsbegeerte aan de Universiteit Leiden. Hij was daarnaast fellow aan het Netherlands Institute for Advanced Study, O’Brien Fellow in Residence aan het Centre for Human Rights and Legal Pluralism, McGill Universiteit, en visiting professor aan het Centre for Ethics, Universiteit van Toronto. Ook had hij gastaanstellingen aan de Universtiteit van Montreal, King’s College London, en de Universiteit van Leuven.

Opleiding

Hij studeerde rechten en wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam, wijsbegeerte van het openbaar beleid aan de London School of Economics and Political Science, en hij promoveerde in de politieke theorie aan de Universiteit van Oxford.

Onderwijs

Hij is verzorgt onderwijs in de bachelor- en masteropleidingen Fiscaal recht en is coördinator van de multidisciplinaire minor Tax and Society.

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut Fiscale en Economische vakken
  • Belastingrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden

Contact

Publicaties

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.