Universiteit Leiden

nl en

Kimberly Kuiper

Klinisch neuropsycholoog

Naam
Dr. K.C. Kuiper
Telefoon
+31 71 527 6719
E-mail
k.c.kuiper@fsw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-6429-5835

In zowel haar klinische- als onderzoekswerkzaamheden heeft Kimberly een sterke affiniteit voor (klinische) neuropsychologie bij kind en jeugd.

Meer informatie over Kimberly Kuiper

Kort cv

Kimberly werkt als BIG Orthopedagoog-Generalist en BIG Klinisch Neuropsycholoog (registratie in behandeling) bij het Leids Universitair Behandel- en Expertisecentrum (LUBEC) van de Universiteit Leiden. Zij combineert management, onderwijs, opleiding en klinisch werk met het doen van wetenschappelijk onderzoek.

Zij is deelnemer geweest in het Topklas traject - een initiatief van Stichting Topklas i.s.m. vLOGO, waarin excellente studenten worden opgeleid tot specialistische, klinische wetenschappers.

Onderzoek

In zowel haar klinische als onderzoek werkzaamheden heeft Kimberly een sterke affiniteit voor (klinische) neuropsychologie bij kind en jeugd: De functies van het brein en de relatie met gedrag en emoties in een context van ontwikkeling en opvoeding. Haar promotieonderzoek richtte zich op de ontwikkelingrisico’s van zelfregulatie bij jonge kinderen geboren met een extra X- of Y-chromosoom (promotie 6 september 2023).

Eerder onderzoek:

  • Neurocognitieve mechanismes in relatie tot delinquent gedrag bij het Preventief Interventie Team (PIT): Social cognitive skills and intelligence as predictors of proactive and reactive aggression in a high risk sample of school-aged boys (Research master thesis) – Developmental Psychopathology in Education and Child Studies (Universiteit Leiden)
  • Voorspellers van risico’s op verwaarlozing bij kinderen: Systematische meta-analyse en literatuuronderzoek (Universiteit van Amsterdam).

Prijzen

  • Martin Bax Poster Prize – SSBP 2021 (Society for the Study of Behavioral Phenotype) conferentie

Werkdagen

Maandag t/m vrijdag.

Klinisch neuropsycholoog

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Pedagogische Wetenschappen
  • Ambulatorium

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 4.A23

Contact

Publicaties

  • RINO groep Docent in GZ-opleiding: neuropsychologische diagnostiek
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.