Universiteit Leiden

nl en

Kimberly Kuiper

Promovendus

Naam
K.C. Kuiper MSc
Telefoon
+31 71 527 6719
E-mail
k.c.kuiper@fsw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-6429-5835

Na het voltooien van de research master ‘Developmental Psychopathology in Education and Child Studies’ in 2013 aan de Universiteit Leiden, was Kimberly voor drie jaar werkzaam binnen de Universiteit Leiden bij het Preventief Interventie Team. Zij voerde hiervoor preventief neuropsychologisch onderzoek uit bij kinderen en adolescenten met een risicovolle ontwikkeling, met als doel crimineel gedrag op latere leeftijd te voorkomen.

Sinds januari 2017 is Kimberly werkzaam als promovendus op het TRIXY project: Opgroeien en ontwikkelingsrisico’s bij kinderen met een extra X- of Y-chromosoom, waar zij jonge kinderen geboren met geslachtschromosomale afwijkingen onderzoekt, onder andere op het gebied van sociale ontwikkeling, taal, en emotie regulatie. Tegelijkertijd werkt zij bij het TRIXY Expertisecentrum en het Leids Universitair Behandel en Expertise Centrum van de Universiteit Leiden als orthopedagoog in opleiding tot Orthopedagoog Generalist en GZ-psycholoog. Tot slot is zij deelnemer in het TOP-klas traject (initiatief van Stichting Topklas i.s.m. vLOGO), waarin excellente studenten worden opgeleid tot specialistische, klinische wetenschappers.

Onderzoek

Sociale vaardigheden, sociale cognitie, emotie perceptie, emotie regulatie, zelf-regulatie, gedragsproblemen, executieve functies, taal/communicatie, theory of mind, syndroom van Klinefelter, geslachtschromosomale afwijkingen, neuropsychologie, ontwikkeling, Triple X, agressie.

 

Zie Engelstalig profiel Kimberly Kuiper

Promovendus

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Pedagogische Wetenschappen
  • Neuropedagogiek en ontwikk. stoornissen

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 4.A23

Contact

  • RINO groep Docent in GZ-opleiding: neuropsychologische diagnostiek
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.