Universiteit Leiden

nl en

Johan Jol

Gastmedewerker

Naam
Mr. J.T. Jol
Telefoon
+31 71 527 6265
E-mail
j.t.jol@law.leidenuniv.nl

Mr. Johan Jol is als gastdocent verbonden aan de afdeling bedrijfswetenschappen van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Johan Jol

Johan Jol startte zijn carrière als advocaat in 1989 bij De Brauw. In 1996 richtte hij met vier andere advocaten een eigen kantoor op. In 1999 besloot hij over te stappen naar het bedrijfsleven en ging werken als bedrijfsjurist. Tussen 2000 en 2007 was hij Head Legal NIBC Bank N.V.  Tussen 2008 en 2012 werkte hij als zelfstandig jurist onder de naam Legal Houdini. Hij was voorts assistent professor voor Thomas Jefferson Law School in San Diego voor het vak internationaal rechtsvergelijkend faillissementsrecht in de periode 2011- 2013.

Johan Jol is sinds 2012 in dienst van ABN AMRO Bank N.V als senior jurist en maakt onderdeel uit van het team Legal  Financial Restructuring and Recovery.  Hij werkt daarnaast onder de naam Legal Houdini Academy als zelfstandig publicist, opleider en docent.  Zie voor zijn publicaties en cursussen die hij geeft www.legalhoudini.nl.

Hij is felow van Insolad en voorts lid van Insol Europe en de NVRII. Sinds hij de Global Insolvency Practice met succes heeft afgelegd is hij tevens fellow van Insol.

Gastmedewerker

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut Fiscale en Economische vakken
  • Bedrijfswetenschappen

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B2.26

Contact

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.