Universiteit Leiden

nl en

Jo-Anne Verschoor

Promovendus

Naam
J. Verschoor MSc
Telefoon
+31 71 527 5072
E-mail
j.verschoor@biology.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0003-1177-1831

Als PhD student focus ik op de afbraak van plastic met enzymen afkomstig uit bacteriën en de productie van deze enzymen met Pseudomons putida als celfabriek.

Meer informatie over Jo-Anne Verschoor

Onderzoek

Er is een grote chemische diversiteit in plastic soorten, dit bemoeilijkt het efficiënt recyclen van plastic, daarom is het nodig om op zoek te gaan naar nieuwe efficiënte recycling methodes. Een methode die er veelbelovend uitziet is enzymatische afbraak maar om dit te doen moeten enzymen geïdentificeerd, geoptimaliseerd en geproduceerd worden. In mijn promotie onderzoek focus ik op al deze aspecten door op zoek te gaan naar nieuwe enzymen, deze te optimaliseren en te produceren in productie host Pseudomonas putida. 

Korte biografie

In 2015 ben ik begonnen met de bachelor biologie aan de Universiteit Leiden waar ik snel mijn liefde vond voor moleculaire microbiologie. Tijdens mijn bachelor heb ik tevens nog een zomerprogramma gevolgd aan de universiteit van Oregon over environmental issues, dit wakkerde mijn intresse voor het milieu en de problemen daaromheen aan. Na mijn bachelor ben ik de master molecular genetics and biotechnology in Leiden gaan volgen (2018-2020). Mijn laatste stage focuste op de afbraak van plastics met bacteriële enzymen, deze stage motiveerde mij om verder te gaan in de wereld van de enzymatische plastic afbraak. In juli 2020 ben ik begonnen aan mijn promotieonderzoek gefocust op plastic afbraak onder Prof. Dr. J. H. de Winde en Dr. A. Ram. 

Promovendus

  • Wiskunde en Natuurwetenschappen
  • Instituut Biologie Leiden
  • IBL Microbial Sciences

Werkadres

Sylvius
Sylviusweg 72
2333 BE Leiden
Kamernummer 4.4.17

Contact

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.