Universiteit Leiden

nl en

Is dit de toekomst? Efficiënte plastic-recycling door bacteriën

Bacteriën die van nature PET-flesjes afbreken en helpen onze berg plasticafval te verminderen. Volgens onderzoeker Jo-Anne Verschoor en haar supervisor Han de Winde is dit te toekomst. Zij kijken welke bacteriën hiervoor geschikt zijn, en hoe ze die steeds efficiënter kunnen laten werken. In het Leidsch Dagblad spreken ze over hun aanpak en vondsten.

Slechts negen procent van het plastic wereldwijd wordt gerecycled. Het gebruik van verschillende chemicaliën in het plastic maakt recyclen vaak lastig. Verschoor en De Winde zien kans op verbetering, door bijvoorbeeld het gebruik van specifieke bacteriën en vooral hun enzymen.

Lees het hele artikel

Leidse biologen onderzoeken nieuwe methoden om efficiëntere plastic-recycling met bacteriën mogelijk te maken (€)

Foto header: Nick Fewings, Unsplash

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.